TELEFÓN: +421 907 266 195

EMAIL: rekonstavb@gmail.com

Ako na obkladanie stien obkladačkami

Obkladanie stien obkladackami pozostáva z viacerých krokov. V tomto článku si objasníme, čo je potrebné urobiť, aby to dopadlo dobre.

Ono v podstate obkladanie stien obkladačkami nieje jadrová fyzika ako sa hovorí. Vraví sa, že by to mal zvládnuť každý šikovnejší domáci majster. Ano, môžeme s tým v podstate súhlasiť, ale bude to obnášať dokladnú prípravu, naštudovať si postupy a malo by to ísť. Horšie je to potom už s tým, že ak sme takúto činnosť ešte nerobili, že nám to bude oveľa dlhšie trvať, a výsledok nemusí byť úplne ideálny, sem tam nejaká tá nerovnosť, utopená obkladačka atď.

Ak chcete ale naozaj dobre odvedenú prácu, je lepšie túto činnosť zveriť profesionálom, ktorý to nerobia prvý krát. Veľmi dôležitý je aj výber živnostníka, alebo firmy ktorej zakázku zadáte.

Aké činnosti teda obnáša obkladanie stien obkladačkami:

  1. Výber obkladu
  2. Zameranie obkladanej plochy – k tomu treba pripočítať rezervu cca 10-30 percent v závislosti od zložitosti obkladanej plochy a 1balík do buducnosti pre prípadné opravy
  3. V prípade renovácie osekanie plochy od starých obkladov
  4. Celková príprava vyčistenie plochy po starých obkladoch a zarovnanie
  5. Penetrácia plochy + tam kde strieka voda treba použiť tesniace prostriedky
  6. Výber správneho lepidla vzhladom k priestoru a materiálom
  7. Nanesenie lepidla na obkladanú plochu
  8. Pokladanie obkladačiek + rezanie obkladov na miesta kde je to potrebné
  9. Škárovanie a tmelenie dilatačných škár

V prípade, že sa rozhodnete obkladať svojpomocne, nevyhnete sa nákupu potrebného náradia. Tu si treba zvážiť či sa to oplatí. Samozrejme ak si to chcete urobiť sám a nechcete to dať urobiť, tak asi ani neriešite stovky eur za kvalitné náradie.

My sme Vám samozrejme pripravení takúto službu urobiť kvalitne na profesionálnej úrovni a za rozumnú cenu.